انتقال زائران اربعین از شلمچه با ناوگان ایرانی امکان پذیر شد هوای کشور گرم‌تر می‌شود (یکم مرداد ۱۴۰۳) افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه‌اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سرخط خبرها

در رژیم‌های غذایی از این اشتباهات پرهیز کنید

  • کد خبر: ۸۸۸۰۱
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۰
در رژیم‌های غذایی از این اشتباهات پرهیز کنید
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به رعایت و توجه سه اصل تعادل، تنوع و میانه‌روی در تمام رژیم‌های غذایی تاکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا یاری متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در خصوص نوشیدنی‌های رژیمی، اظهار کرد: مصرف این نوشیدنی‌ها در زمان مصرف وعده غذایی یا بلافاصله بعد از آن موجب اختلال در فرآیند هضم، افزایش اشتها و میل به خوردن شیرینی‌جات شده و نمی‌تواند موفقیت ما را در کنترل قندخون و کاهش وزن تضمین کند.

وی همچنین درباره برخی تصورات غلطی که در مسیر کاهش وزن میان مردم رواج دارد، عنوان کرد: افزایش مصرف برخی مواد غذایی همچون میوه و سبزی و در مقابل کاهش یا قطع مصرف غلات و پروتئین به ویژه نان و برنج با هدف کاهش وزن، اقدامی اشتباه است و باید توجه داشت میزان مصرف تمام مواد غذایی در روند رژیم باید کنترل شده باشد.

وی با بیان اینکه در تمام رژیم‌های غذایی باید به سه اصل تعادل، تنوع و میانه‌روی توجه کرد، افزود: میوه‌ها علی‌رغم فوایدی که برای بدن دارند، مصرف زیاد آن‌ها می‌تواند باعث افزایش قندخون،  چربی خون و حتی بروز کبد چرب شود.  

به گفته وی، رژیم‌های غذایی تک ماده‌ای و تجویز مصرف فقط یک نوع میوه یا سبزی در طول روز به جای غلات،  لبنیات و پروتئین در طولانی مدت آسیب‌های جبران ناپذیری به سلامت فرد وارد می‌کند.

یاری، کالری مصرف یک واحد از برخی میوه‌ها را با یک واحد غلات که شامل پنج قاشق برنج یا یک کف دست نان است، برابر دانست و گفت: هیچ گروهی از این مواد غذایی نمی‌توانند جایگزین گروه دیگر باشند؛ چراکه از لحاظ ارزش غذایی و میزان کنترل احساس گرسنگی تفاوت بسیاری دارند.

وی در خصوص زمان مصرف میوه‌ها در طول روز، تصریح کرد: توصیه می‌شود سه یا چهار واحد میوه مورد نیاز بدن در طول روز در میان وعده ۱۰ الی ۱۱ صبح، ۴ الی ۵ عصر و در صورت مصرف شام زودهنگام و سبک، ۹ الی ۱۰ شب، به صورت تکی مصرف شود. خوردن میوه بلافاصله بعد از صرف وعده اصلی، موجب دریافت کالری مازاد و در طولانی مدت بروز کبد چرب خواهد شد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: به طور کلی صرف وعده‌های اصلی و میان وعده‌ها در فواصل زمانی مشخص نقش موثری در کنترل اشتها و کاهش وزن دارد. در همین راستا خودن صبحانه پیش از ساعت ۹ صبح، میان وعده ساعت ۱۰ تا ۱۱ صبح، ناهار ساعت ۱ تا ۲ ظهر، میان وعده ساعت ۴ تا ۵ عصر و شام قبل از ساعت ۸ شب توصیه می‌شود.

یاری در خصوص نوشیدنی‌های رژیمی نیز عنوان کرد: مصرف این نوشیدنی‌ها در زمان مصرف وعده غذایی یا بلافاصله بعد از آن موجب اختلال در فرایند هضم، افزایش اشتها و میل به خوردن شیرینی‌جات شده و نمی‌تواند موفقیت ما را در کنترل قندخون و کاهش وزن تضمین کند.

بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی با اشاره به مضرات خوردن مایعات بلافاصله قبل، بعد و حین مصرف غذا، عنوان کرد: با صرف غذا، شیره گوارشی به منظور هضم و جذب مواد غذایی، ترشح می‌شود و خوردن مایعات در این میان یا بلافاصله بعد از صرف وعده اصلی موجب رقیق شدن شیره گوارشی، اختلال در هضم و در نهایت آسیب‌های گوارشی خواهد شد. توصیه می‌شود از نیم تا یک ساعت قبل و یک تا ۲ ساعت بعد از وعده غذایی، مایعات نوشیده نشود.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->